Code 95 Check – voor opleiders

De verplichte nascholing voor vrachtautochauffeurs is uiterst actueel. Chauffeurs die voor 10 september 2009 code 95 behaald hebben, moeten in september 2016 voldaan hebben aan de nascholing. Chauffeurs die na september 2009 de basiskwalificatie behalen, vallen direct binnen de vijfjaarlijkse nascholingscyclus. Een chauffeur die bijvoorbeeld in februari 2010 zijn code 95 heeft behaald, moet de nascholing al in februari 2015 afgerond hebben.

Code 95 Check is ontwikkeld door het Sectorinstituut Transport en Logistiek, in samenwerking met Bovag en TLN. Hét online portaal waar bedrijven de door hun chauffeurs gevolgde nascholingsuren kunnen registreren, in samenwerking met u.

U kunt zich als opleider presenteren op Code 95 Check aan bedrijven in Transport & Logistiek. Via een persoonlijke pagina kunt u uw bedrijfsprofiel en opleidingsaanbod presenteren, waardoor u goed vindbaar bent voor potentiële klanten.

Voordelen voor u:

  • U kunt uw klanten extra service bieden door ondersteuning bij de registratie van de uren van de opleidingen die u uitvoert
  • U heeft extra inzicht in gegevens over opleidingen die door u zijn verzorgd
  • U kunt uw bedrijf profileren als CCV-gecertificeerd opleider aan bedrijven in de sector
  • Bent u ook Gecertificeerd Opleider Transport & Logistiek, dan kunt u uw klanten tegelijkertijd faciliteren met het aanvragen en faciliteren van SOOB-scholingssubsidies